Koncert Aerosmith w Polsce nadchodzi! Legenda rocka zagra na Kraków Tauron Arena w czerwcu!

Agata Guzik
22.05.2017 12:05
Aerosmith

Aerosmith (Aerosmith Official Facebook)

Amerykańska legenda rocka Aerosmith jest w trakcie pożegnalnego tournee po Europie. Niebawem, bo już 2 czerwca, słynny zespół wystąpi na Aerosmith Tauron Arena Kraków. Pożegnalna trasa koncertowa grupy nosi nazwę "Aero-Vederci Baby!". Aerosmith bilety na koncert w Krakowie są w sprzedaży już od kilku miesięcy - pierwsza pula pojawiła się 18 listopada 2016 roku.

Szykuje się prawdziwa uczta dla największych fanów Aerosmith Dream On. W ramach europejskiej pożegnalnej trasy koncertowej, zespół wystąpi w Krakowie, 2 czerwca 2017 roku na Aerosmith Tauron Arena Kraków. W ramach supportu, swój występ zapowiedział zespół Beyond The Black. Jest to świetnie zapowiadająca się kapela, która przyjedzie do Polski prosto z Monachium.
Niestety koncert Aerosmith w Krakowie będzie ostatnią okazją by posłuchać zespołu na żywo i przypomnieć sobie Aerosmith dyskografia. Po zakończeniu trasy koncertowej "Aero-Vederci Baby!" zespół zamyka swoją działalność.

Zespół Aerosmith jest na scenie od ponad 45 lat, inspirując wiele kolejnych pokoleń i młodych gwiazd rocka. Legendarna grupa została wyróżniona na Rock & Roll Hall of Fame, zdobyła również cztery nagrody Grammy pośród wielu innych dokonań. Członkowie Aerosmith - Steven Tyler, Joe Perry, Joey Kramer, Tom Hamilton i Brad Whitford są ogromnie podekscytowani europejską trasą koncertową.

"Minęły już 3 lata od naszej europejskiej trasy koncertowej i z całą pewnością mogę mówić w imieniu swoim i moich braci, że nie możemy się doczekać, by ponownie dać z siebie wszystko. Podczas ostatniej trasy w Ameryce Południowej graliśmy na najwyższych obrotach i nie widzę powodów, żeby przestać."

- mówił Joey Perry w wywiadzie.

Zobaczcie zapowiedź ostatniej trasy koncertowej Aerosmith:


Aerosmith dyskografia jest znana na całym świecie - od lat ich przeboje są rozpoznawane na każdym kontynencie: Aerosmith Dream on, "I Don't Want to Miss a Thing", "Cryin'" czy "Crazy".

Aerosmith bilety:

249,00 zł - 499,00
Pakiety VIP 1 699,00 zł - 5 999,00

Aerosmith setlist:

Nine Lives
Love in an Elevator
Cryin'
Young Lust
Livin' on the Edge
Rag Doll
Falling in Love (Is Hard on the Knees) (First time since 2012)
Stop Messin' Around (Fleetwood Mac cover)
Baby, Please Don't Go (Joe Williams' Washboard Blues Singers cover) (First time since 2011)
I Don't Want to Miss a Thing
Come Together (The Beatles cover)
Walk This Way (with Macklemore)
Toys in the Attic

Encore:

Dream On (Snippet of "Home Tonight")
Sweet Emotion

Aerosmith dyskografia:

Aerosmith (1973),
Get Your Wings (1974),
Toys In The Attic (1975),
Rock (1976),
Draw The Line (1977) ,
Night In The Ruts (1979),
Rock In A Hard Place (1982),
Done With Mirrors (1985),
Permanent Vacation (1987),
Pump (1989),
Pandora's Box (1991),
Get A Grip (1993),
Nine lives (1997),
A Little South Of Sanity (1998),
Just Push Play (2001).
Honkin' On Bobo (2004)
Music From Another Dimension! (2012)

Więcej o:

POLECANE RADIA