Mariah Carey

Mariah Carey

Diwa muzyki pop – Mariah Carey ma na swoim koncie szeroką gamę hitowych utworów. Jest drugą po Madonnie artystką, która sprzedała najwięcej wydawnictw muzycznych w historii i dzięki temu dostała się do Księgi rekordów Guinnessa. Posiada wspaniały głos obejmujący 5 oktaw. Jeżeli także kochasz Mariah Carey, posłuchaj jej wyjątkowych przebojów w naszym radiu internetowym Tuba.FM!


Radio on-line Tuba.FM to doskonała propozycja dla każdego wielbiciela dobrej muzyki – tylko u nas możesz słuchać jej przez 24 godziny na dobę na swoim komputerze, smartfonie lub tablecie. Jesteśmy z tobą wszędzie – w domu, w pracy czy w podróży. Tuba.FM i stacja radiowa „Mariah Carey” to przepis na dobry humor od razu!

Mariah Carey – kariera muzyczna artystki

Mariah Carey urodziła się 27 marca 1970 roku. Jest najmłodszym dzieckiem Patricii Hickey – byłej śpiewaczki operowej, a także Alfreda Roya Careya. Zadebiutowała w 1990 roku albumem „Mariah Carey”, na którym znalazły się między innymi utwory „Vision of Love”, „There's Got To Be a Way” czy „I Don't Wanna Cry” czy „Someday”.

Wydała kilkanaście albumów z hitami, w tym także z popularną muzyką na święta Bożego Narodzenia – jednym z najbardziej popularnych utworów piosenkarki jest „All I Want for Christmas Is You”. Inne hity, które znalazły się na szczytach list przebojów, to między innymi „Heartbreaker”, na którym wystąpił gościnnie Jay-Z, „Love Takes Time”, „Emotions”, „Can’t Let Go”, „Endless Love”, „One Sweet Day”, „Honey”, „Butterfly”, We Belong Together”, „Touch My Body”, „#Beautiful” czy „Don't Forget About Us”.

Mariah Carey otrzymała wiele nagród i nominacji do prestiżowych nagród, między innymi 5 Grammy Awards, 31 Billboard Music Awards, 17 World Music Awards, 11 American Music Awards. Także była jurorką w programie talent show „American Idol”. Także była pierwszą wokalistką, która wzięła udział w koncercie holograficznym – można było zobaczyć ją jednocześnie na scenach w różnych krajach, między innymi w Krakowie.

Dyskografia Mariah Carey:


Mariah Carey (1990)
Emotions (1991)
Music Box (1993)
Merry Christmas (1994)
Daydream (1995)
Butterfly (1997)
Rainbow (1999)
Glitter (2001)
Charmbracelet (2002)
The Emancipation of Mimi (2005)
E=MC² (2008)
Memoirs of an Imperfect Angel (2009)
Merry Christmas II You (2010)
Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse (2014)
#1 To Infinity (2015)

Słuchaj największych przebojów Mariah Carey w radiu internetowym Tuba.FM!

Gdy Mariah Carey jest również jedną z twoich ulubionych artystek, w naszym radiu internetowym Tuba.FM możesz słuchać jej w specjalnej stacji radiowej, która gra przez 24 godziny jej muzykę. Możesz u nas posłuchać zarówno tych największych hitów, jak i tych mniej znanych piosenek, które też zasługują na uwagę – na pewno nie będziesz się nudzić, gdy przepadasz za tą wokalistką!

Radio internetowe Tuba.FM działa przez całą dobę – tylko tutaj możesz słuchać wyjątkowych hitów artystów z Polski i zagranicy. Nasze radio dostępne jest na komputerze i na urządzeniach mobilnych – wystarczy, że masz dostęp do internetu, żeby dobrze się bawić niezależnie od tego, gdzie teraz jesteś.

mariah carey